top of page

Tidskapsel Isfolket

I anledning Bodø2024 og Svartisen 2024 har Moments of North tatt initiativet til å lage en tidskapsel sammen med Meløy ungdomsråd. Denne tidskapselen skal lages i flere deler, med fokus på menneskene som lever i nærheten av Svartisen i dag.


Det unike er at åpningen av denne er det svært få som lever i dag, som får oppleve. Den skal nemlig lukkes i 100 år.Tidskapselen skal inneholde personlige brev, bilder, dokumentasjon av breen og noen gjenstander.


Ungdomsrådet skal ha en workshop sammen med Moments of North, på Svartisen i løpet av våren. Her skal de ferdigstille sine brev og innhold til kapselen. Etter dette får alle som vil muligheten å levere inn et bidrag skriftlig, enten på Svartisen, eller i en postkasse på Rådhuset.


Grunnen til at vi gjør dette, er at når man begynner å forestille seg hvordan livet her i Meløy er om 100 år, kan vi også begynne tankesettet på hvordan vi ønsker å forme området for framtiden. Hvordan kan vi tilrettelegge for at det vi opplever som positivt i dag, fortsatt kan oppleves av noen om 100 år? 


Har du lyst å følge med på prosjektet videre? Da kan du følge Moments of North på facebook, @moments.of.north på instagram, sjekke innom nettsiden her eller meloyungdomsrad på TikTok

Commentaires


bottom of page